Mijn projecten

Onderweg

Waarschijnlijk ben jij wel eens over, onder of langs een door mij ontworpen project gekomen. Ik heb jarenlange ervaring in het ontwerpen van infrastructuur. Hieronder een kleine greep uit mijn werk.

De projecten op deze pagina zijn in dienstverband van studioSK gemaakt.

Stations

Een station heeft een belangrijke functie in een stad of dorp. Het legt verbindingen. Het is een beeldbepalend, herkenbaar gebouw in zijn omgeving. Grote stations gaan vaak meer op in hun omgeving en zijn van alle gemakken voorzien. Kleinere stations verdienen net zoveel aandacht om er aangename plekken van te maken. Zie ook dit artikel over het ontwerp van station Dronten. 

Vlak voor de opening van de Hanzelijn (waaraan ik jaren heb gewerkt) werd ik door Omroep Flevoland geïnterviewd.

Op station Rotterdam Blaak staat in de zuidhal een markante kolom die voorheen het zicht belemmerde. Wij hebben deze kolos aangepast zodat er minder blinde hoeken zijn. Metadecor die deze kolom in opdracht van Knipscheer Infrastructuur uitvoerde, maakte van de verbetering (slechts een van de veranderingen) bovenstaand filmpje.

Werven

De steunpunten A-wegen van Rijkswaterstaat, met het kenmerkende houten skelet, reiken uit naar de buitenwereld.

Infrastructuur

Nederland ligt er vol mee: infrastructuur. Meestal wordt er niet bij stilgestaan dat alle elementen zorgvuldig zijn ontworpen.

Vanuit de trein is het uitzicht vanaf de brug belangrijk, vanuit de omgeving lijkt het project als vanzelfsprekend ingepast. 

Technische gebouwen

Een natuurlijke schil voor gebouwen vol techniek. Zo gaan ze op in hun omgeving. Ik heb vele technische gebouwen, met oog voor hun locatie, ontworpen.

Fietsenstallingen

In de haast om een trein te halen, valt het veel mensen misschien niet eens op waar zij hun fiets stallen. Toch gaat er heel wat schuil achter deze gebouwen. Een fietsenstalling is meer dan een rij beugels om je rijwiel in te zetten. Bovenstaand voorbeeld is Zwolle. 

Op zoek naar iets anders?