Fifties

De uitbreiding voor deze woning is met respect voor het bestaande huis vormgegeven. De woning is ontworpen in karakteristieke jaren vijftig architectuur. Rood en geel gekleurd metselwerk worden gecombineerd met witte accenten zoals kozijnen, erkers en dakgoten. Ramen worden extra aangezet door het te omkaderen. Zo zijn ook de erkers van deze woning duidelijk vormgegeven kaders. 

 

Lees meer..

Dit ontwerpthema is doorgezet in het ontwerp voor de nieuwe uitbreiding voor de woning nabij de Kromme Rijn. Het grote, overhoekse raam en het raam in de bijkeuken hebben beide duidelijke kaders meegekregen. Die hebben niet een contrastrijke kleur, maar gaan op in het geheel. De aanbouw zelf is beschouwd als het contrastrijke element. Door de kaders, als verwijzing naar het bestaande, op te laten gaan in dit nieuwe element ontstaat een eigentijdse aanbouw met respect voor het bestaande.

De nieuwe aanbouw bestaat functioneel uit de vervanging van de bestaande erker en een nieuwe bijkeuken aan de achterzijde. Beide volumes zijn met elkaar verbonden door een overstek op het zuiden, waarin het balkon is opgenomen. Door deze verbinding is het mogelijk om de bestaande achtergevel ook te verduurzamen.

Project gegevens 

Opdrachtgevers
Maarten en Marjolein

Architect
VANDELUNE

Jaar
2022

Op zoek naar iets anders?