Steunpunt Coenecoop

Steunpunt Coenecoop is vernieuwd en uitgebreid. De plek waarvandaan onder meer zoutstrooiers vertrekken, is zoveel mogelijk uit duurzame en circulaire bouwmaterialen opgebouwd. Het steunpunt vervangt drie verouderde vergelijkbare locaties. Coenecoop wordt daarmee hét steunpunt in regio oost van de provincie Zuid-Holland.

Redelijk recent, in 2009, werd de aanlandlocatie in Coenecoop ook al vernieuwd en uitgebreid. Veel van de relatief nieuwe bouwmaterialen hebben daarom in het nieuwe steunpunt een tweede – of zelfs een derde – bestemming gevonden.

Lees meer..

Circulair
Zoveel mogelijk onderdelen van het bestaande gebouw zijn hergebruikt. Het gaat onder meer om de gehele houten gevel, overheaddeuren, pv-panelen, kozijnen, deuren, de keuken, sanitair en de zoutinstallaties.

Nieuwe gebouwonderdelen zijn, zijn circulair ontworpen en gemaakt. De CLT- elementen waaruit het gebouw grotendeels is opgebouwd, zijn zoveel mogelijk gelijk van vorm en afmeting. Hierdoor kunnen zij in de toekomst beter worden hergebruikt. 

Duurzaam
Een groot deel van het dak is voorzien van sedum. Op de plantjes zijn pv-panelen geplaatst, een goede combinatie in verband met de energieopbrengsten. Het kantoor heeft aan de zuidzijde een groot overstek om te grote opwarming van het gebouw te voorkomen.

Logistiek
Het ontwerp is gebaseerd op het logistieke proces dat er plaatsvindt. Door alle functies op te nemen in één, centraal op het terrein gelegen gebouw wordt het logistieke proces tijdens piekuren zo goed mogelijk ondersteund. Hub Coenecoop ligt in de oksel van de provinciale weg N207 en op steenworp afstand van de A12. In het gebouw zijn onder andere kantoren, een kantine, toilet- en doucheruimten, een werkplaats en een zoutopslag opgenomen. Het pand is voor medewerkers 24 uur per dag toegankelijk.

Timelaps
Maverick Media heeft in opdracht van aannemer Van der Ven een timelaps van de bouw gemaakt. Deze kun je hier bekijken.

Project gegevens 

Opdrachtgever
Provincie Zuid Holland

Architect
VANDELUNE

Ingenieursbureau
Arcadis Nederland B.V.

Aannemer
Van der Ven

Installaties
Huisman & Van Muijen

Bouwkundige uitwerking
Rivocon

Opgeleverd
2023

Foto’s
Rindert van den Toren

Timelaps
Maverick Media

Op zoek naar iets anders?