Nieuws

Open Monumentendag 2022

Bijna vierhonderd mensen namen tijdens Open Monumentendag een kijkje in het Transformatorhuis in Apeldoorn. “Ik ben hier al zo vaak voorbij gekomen en heb mij altijd afgevraagd hoe het pand er vanbinnen uitziet”, klonk het geregeld. 

Onze opdrachtgevers van dit 10Kv-gebouw stelden hun bijzondere woning dit jaar voor het eerst open voor publiek. Hun monument aan de Talingweg sluit mooi aan op het thema ‘duurzame monumenten’. Transformeren is volgens Jim en Nicole duurzamer dan sloop en nieuwbouw; daar sluiten wij ons uiteraard graag bij aan.

Het Transformatorhuis viert dit jaar tevens zijn 100ste verjaardag. Nog altijd is het gebouw – naar tevredenheid – volop in gebruik. 

De belangstellenden hadden legio vragen. Over de staat van het elektrische gebouw toen de opdrachtgevers het kochten, het ontwerp, de leemkachel, de werkzaamheden die zijn verricht. Jim en Nicole legden alles uit.

Jim en Nicole, dank voor jullie altijd gastvrije ontvangst en dat jullie dit deze keer willen delen met zoveel belangstellenden!

Waarmee kan ik je nog meer helpen?