Nieuws

Vakman aan het werk

Een maand geleden bezochten wij de bouw van de vrijstaande villa in aanbouw aan de Nieuwe Warande in Berkel Enschot. Er was een proefmuurtje opgezet, die wij samen met de opdrachtgevers konden beoordelen. De metselaar van Metsel Project Tilburg sprak mij op zijn goed Tilburgs aan. Alhoewel mijn Tilburgs als rechtgeaarde Fries niet geweldig is was het voor mij wel duidelijk dat ik hier met een vakman te maken had. In overleg met de opdrachtgevers en aannemer Oerlemans werden een aantal wijzigingen doorgevoerd.

Vandaag ontving ik van de opdrachtgever foto’s van het nieuwe metselwerk, die een duidelijk verschil met de vorige keer laten zien. De donkere, terug liggende lintvoeg zorgt voor een mooie horizontale belijning van het metselwerk. Dit wordt versterkt door het ‘weglaten’ van de stootvoegen en gaan de dilataties mooi op in het geheel. De rechthoekige, donker gekleurde hemelwaterafvoeren zullen straks vlak in de muur worden opgenomen.

Binnenkort meer, so stay tuned….

Waarmee kan ik je nog meer helpen?