Over mij

Inspiratie

Alles om mij heen kan een bron van inspiratie zijn. Soms loop ik per toeval ergens tegenaan. Een andere keer zoek ik het bewust op. Dat doe ik samen met iemand anders of juist even alleen.

Van zowel wonderschone natuur als  grootstedelijke structuren – elk met hun eigen kwaliteiten – doe ik ideeën op. Ik kijk eigenlijk de hele dag om mij heen. Op straat of op de digitale snelweg. 

Het jaarlijkse bezoek aan de Dutch Designweek in Eindhoven is zo’n bron van inspiratie. Maar ook de (studie)reizen naar interessante plekken in de wereld en vergeet niet die kleurrijke muurschildering om de hoek van waar ik woon. 

Ik ben geïnteresseerd in de esthetische aspecten en eveneens in de laatste technologische ontwikkelingen. Materialen vind ik erg belangrijk. Die geven een gebouw de juiste uitstraling, duurzaamheid en kwaliteit.

Samen met mijn vriendin heb ik veel verre reizen gemaakt. Ik had dan altijd wel een bouwwerk gevonden dat ik wilde bezoeken. Die bleken dan niet altijd op gangbare plekken te staan. Zo kwamen we op de meest curieuze plekken en in soms gekke situaties terecht. Het gebouw is dan wel het doel, maar de reis ernaartoe is minstens zo belangrijk.

Zo zie ik het bedrijven van architectuur ook. De bouwwerken die we dan bezoeken kunnen honderden jaren oud zijn of kunnen van de hand van een eigentijdse architect of kunstenaar zijn.

Toulou, China

Cosplay, Tokyo

Eames house, USA

Diverse malen per jaar bezoek ik met vrienden net gerealiseerde projecten. Als de groep wat groter is dan bezoeken we een project van een van ons. Degene die aan het project heeft gewerkt, geeft dan een presentatie. Omdat iedereen een andere rol in het bouwproces heeft, leren we veel van elkaar.

Na het wat formelere deel gaan we dan altijd uit eten, wat raakt aan een andere hobby van mij: koken. Het ontwerpen van een project vergelijk ik dan ook wel eens met koken. Door het samenvoegen van verschillende ingrediënten ontstaat er een smaakvol nieuw geheel.

Waarmee kan ik je nog meer helpen?