Nieuws

Houtdag 2023

Dinsdag 14 november was het zover: de Houtdag 2023, georganiseerd door het Houtblad in het Zaantheater in Zaandam. Op deze dag werden  de Nationale Houtbouwprijzen uitgereikt.

Architect Nick Krouwel won met de Kip Store in Utrecht in de categorie zakelijke houtbouw, waarin ook wij deelnamen met steunpunt Coenecoop. Tevens won hij met dit mooie project de publieksprijs. Chapeau! (Niemand kan tegen de grote kipcaravanfamilie op. Binnenkort maar eens kijken of wij van een Holtkamper naar een Kip overstappen 😉 )

Tijdens de houtdag waren veel interessante sprekers. Van Greg Howes, die een inkijkje gaf in de Amerikaanse mass timbermarkt tot Reinier van den Berg, de langst presenterende weerman. Zijn presentatie was indrukwekkend, of liever gezegd confronterend. Als mens zijn wij maar 0,01% van alle levende organismen op aarde. Onze ecologische footprint daarentegen is gigantisch. Van het supersnel en definitief wegsmelten van gletsjers tot de opwarming van de aarde. Houtbouw kan een grote bijdrage leveren aan de reductie van CO2 in onze atmosfeer en daardoor veel effect hebben op de opwarming van onze planeet.

 
Gert-Jan Rozemeijer van Adviesbureau Lüning, Ingenieurs in houtconstructies vertelde over projecten die het bureau naderhand op impact heeft doorgerekend, met verrassende inzichten als resultaat.  Duurzame projecten bleken geregeld minder duurzaam dan vooraf gedacht. Vooral projecten volledig in hout scoren goed. Een eerlijk en leerzaam verhaal. Het Paris Proof jaarverslag van Lüning is hier te downloaden.
 
Kortom een dag die je aan het denken zet. Heb jij plannen voor een nieuw project en wissel je daar graag eens over van gedachten? Wij denken graag met je mee.
 

Waarmee kan ik je nog meer helpen?